| Vergeten? | Registreer

Italiaan Barzagli mist sowieso groepsfase EK

4 juni 2012 17:32 | Bron: Voetbal International | Auteur: Benjamin Hagen
 

Het toch al zo geplaagde Italië heeft een nieuwe tik te verwerken gekregen. Voorafgaand het Europees Kampioenschap heeft Andrea Barzagli tijdens een training een kuitblessure opgelopen en is zeker tot een mogelijke kwartfinale uitgeschakeld. Barzagli wordt gezien als een belangrijke schakel in de defensie van Juventus en het Italiaanse elftal.

De pechvogel zal later deze week nader onderzocht worden. Bij een teleurstellende diagnose heeft Italië de mogelijkheid om een vervanger op te roepen. Tot 24 uur voor de eerste wedstrijd, zondag tegen Spanje, is dit verzoek toegestaan. In het geval dat deze maatregel nodig is lijkt Andrea Ranocchia de ideale vervanger voor bondscoach Cesare Prandelli. De 23-jarige Ranocchia van Internazionale zat al bij de voorselectie, maar behoorde uiteindelijk tot de laatste twee afvallers.

Het nieuws zal als een donderslag komen voor Barzagli, die tijdens het EK van 2008 de miniscus in zijn linker knie en moest het grootste deel van het prestigieuze toernooi aan zich voorbij laten gaan. Mocht Barzagli wel ingeschreven worden voor het komende EK zal hij in ieder geval de groepsfase moeten gaan missen. Hierin treft Italië titelhouder Spanje, outsider Kroatië en underdog Ierland.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!