| Vergeten? | Registreer

Toekomst Rangers hangt opnieuw aan zijden draadje

12 juni 2012 23:28 | Bron: BBC
 

De kans dat het doek valt voor de Schotse topclub Glasgow Rangers is weer iets groter geworden. De Britse belastingdienst heeft maandag besloten het voorstel van de club om een betalingsregeling te sluiten afgewezen. Zodoende lijkt de club niet meer in staat om een faillissement te ontlopen. Dat meldt de BBC.

Rangers heeft sinds het op 14 februari onder curatele is komen te staan een betalingsachterstand bij de belastingdienst. Deze zou nu een bedrag tussen veertig en tachtig miljoen euro eisen van de club. Rangers hoopte dat bedrag via een betalingsregeling af te kunnen lossen, maar zag dat voorstel afgewezen worden.

Zodoende lijkt een faillissement onafwendbaar te zijn. Eigenaar Charles Green zal nu waarschijnlijk de bezittingen van de club opkopen (ter waarde van zes miljoen euro) en mogen de elf clubs uit de Schotse Premier League stemmen of Rangers komend seizoen in de hoogste voetbalafdeling uit mag komen.

Supporters van de andere clubs lijken het daar niet mee eens te zijn en zouden volgens het Engelse medium tegen willen stemmen. Zij zouden de club beschuldigen van competitievervalsing en Rangers het liefste in de in de derde divisie terugvinden.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
bennyboys Rang: Wereldkampioen| 13-06-2012 11:16 | Reageer

Zo hoort het ook dat de supporters van de andere Clubs daar niet mee eens zijn en anders is het wel degelijk Competitie-vervalsing.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!