| Vergeten? | Registreer

Beenhakker: 'Schandalig hoe met Van Marwijk wordt omgegaan'

16 juni 2012 15:33 | Bron: Algemeen Dagblad
 

Na twee nederlagen is heel Nederland uiterst kritisch op op Oranje en bondscoach Bert van Marwijk. Het doet oud-bondscoach Leo Beenhakker denken aan het wereldkampioenschap van 1990 toen hij aan het roer stond en ook veel kritiek kreeg te verwerken.

"Ik vind het allemaal zó herkenbaar, ik krijg er een déjà vu van, een heel naar déjà vu, bah", laat Beenhakker optekenen in het Algemeen Dagblad. "Het lijkt op het WK van 1990, toen ik bondscoach was. Met dit verschil dat Bert van Marwijk een fantastisch traject achter de rug heeft, met een smetteloze kwalificatie voor het WK, een finale op het WK en een naadloze plaatsing voor het EK. Maar de manier waarop met hem omgegaan wordt, met name op de televisie, is zo schandalig."

"Schuiven er allemaal van die vogels aan die zonder enige verantwoordelijkheid maar wat roepen. Dat we moeten spelen met Arjen Robben, Robin van Persie, Ibrahim Afellay, Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar. Dirk Kuyt misschien ook nog, heren? Schei toch lekker uit. Het is opportunistisch en banaal", zo vindt de trainer.

"Het voetbal is van iedereen. Natuurlijk. Maar moeten we daarom nu al bezig zijn met Van Marwijks opvolger? Hij is de meest succesvolle bondscoach die we ooit hebben gehad. En nu gaan we allemaal focussen op die trainer omdat we twee keer achter elkaar hebben verloren. Natuurlijk is hij verantwoordelijk, daar loopt hij niet voor weg. Ik was voor het WK van 1990 verantwoordelijk, liep ik ook niet voor weg. En is het is zoals Rinus Michels ooit tegen me zei: 'Die ellende is in de prijs inbegrepen.' Zo is het ook."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
bennyboys Rang: Wereldkampioen| 16-06-2012 16:14 | Reageer

Eindelijk eens iemand die het voor Bert opneemt.
Ze kunnen zeggen wat ze willen van Persie is een VEEL betere voetballer als Huntelaar want als Klaas-Jan erin staat dan spelen ze met 10 man.
Laten we ons maar meer zorgen maken over de Rechts-Back.

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 16-06-2012 17:18 | Reageer

Ja maar jij hebt het gewoon niet zo op Huntelaar :p

Robert Rang: Legende| 16-06-2012 17:19 | Reageer

Tja, dat blijft altijd zo..Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!