| Vergeten? | Registreer

Shevchenko: 'Voor iedereen een tijd van komen en gaan'

20 juni 2012 16:17 | Bron: Voetbal International
 

Andriy Shevchenko heeft na de 1-0 nederlaag tegen Engeland, en daarmee de uitschakeling op het EK, zijn afscheid aangekondigd als international van Oekraïne. De 35-jarige aanvaller hoopt nog één wedstrijd te kunnen spelen voor de nationale ploeg.

Shevchenko kwam tot 111 interlands en wist daarin 48 keer te scoren. De oud-aanvaller van AC Milan en Chelsea hoopt nog één wedstrijd te mogen spelen. "Ik wil eigenlijk nog één wedstrijd spelen om vaarwel te zeggen", aldus de aanvaller. "Ik snap dat er voor iedereen een tijd van komen en een tijd van gaan is, maar ik wil graag afscheid kunnen nemen voor mijn familie, vrienden en alle fans. Zij hebben me alle jaren gesteund."

Shevchenko schoof teleurstelling na afloop van de wedstrijd niet onder stoelen of banken. Zijn ploeg zag bovendien een glaszuiver doelpunt niet worden toegekend. "We hadden vandaag meer verdiend. We speelden goed, hebben kansen gecreëerd én bovendien dat belangrijke doelpunt gemaakt. Dan is het moeilijk te accepteren dat je uitgeschakeld bent. Dat doelpunt had ons vleugels gegeven. Was een groot verschil geweest."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Lazy Rang: Wereldkampioen| 20-06-2012 16:28 | Reageer

Toch weer het einde van een tijdperk! Shev behoort tot een generatie legendarische spelers. Seedorf, Zidane, Totti...en ga zo maar door.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!