| Vergeten? | Registreer

Sneijder: 'Deze selectie had een prijs móeten pakken'

20 juni 2012 16:40 | Bron: Voetbal International
 

Wesley Sneijder was één van de weinige Nederlandse internationals die zijn gewenste niveau wist te halen tijdens het voor Nederland desastreus verlopen EK. De middenvelder heeft na de uitschakeling van Oranje ook een duidelijk advies voor hemzelf en zijn collega internationals.

"Ik hoor al sinds de nederlaag tegen Denemarken allemaal excuses voorbijkomen, maar excuses zijn er niet. Twee jaar na de WK-finale overleven we, met praktisch dezelfde groep, de poulefase op het EK niet eens. Dat is een schande. En de schuld daarvan ligt bij onszelf", aldus Sneijder in Voetbal International.

Sneijder had gehoopt dat er voor deze generatie voetballers nog meer grote eindtoernooien in het vooruitzicht zouden liggen, maar heeft die hoop laten varen. "Nu denk ik dat er veranderingen gaan komen", bevestigt de middenvelder. "Daar ontkom je niet aan na een mislukt toernooi. Dit was de laatste kans van deze generatie. Met deze groep had het kunnen gebeuren. Had het móéten gebeuren."

"Een deel van de huidige groep zal nog een aantal jaren bij elkaar blijven, maar dit EK had het hoogtepunt moeten zijn. Ik kan niet goed inschatten wat het niveau van de volgende lichting zal zijn. Ik zie Jong Oranje niet vaak spelen. Maar ik heb niet de indruk dat die er al klaar voor zijn. De doorstroming zal geleidelijk gaan. Ik heb niet het idee dat er opeens een hele nieuwe lichting zal opstaan."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
bennyboys Rang: Wereldkampioen| 20-06-2012 20:10 | Reageer

JIJ bent ook de enigste die wat mag en kan zeggen door je spel op het EK.

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 20-06-2012 20:28 | Reageer

Inderdaad, Sneijder was top.

Maar ik snap het gelul overnieuwe generatie niet: de (geweldige) lichting Sneijder/Persie/Huntelaar/Robben/VdVaart etc.is in 2014 29 à 30 jaar oud. Dan kun jetoch nog net zo goed presteren als toen je27/28 was?

Gewijzigd op woensdag 20 juni 2012 om 20:30.


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!