| Vergeten? | Registreer

Del Bosque past Spanje niet aan voor Ronaldo

26 juni 2012 21:25 | Bron: Voetbal International
 

Spanje hoeft nog maar twee wedstrijden te winnen om haar Europese titel met succes te verdedigen. De eerste van die twee hordes is Portugal met sterspeler Cristiano Ronaldo, maar de bondscoach Vicente del Bosque is niet van plan zijn tactiek af te stemmen op de aanvaller.

"Ronaldo zullen we moeten elimineren. Maar dat weet iedereen in het veld ook. Wij passen ons niet aan. Waarom zouden we? Dat lukte ons ook tijdens het WK in Zuid Afrika. Dat zullen we nu weer gaan doen", stelt Del Bosque, die overigens ook niet verwacht dat de Portugezen zich zullen aanpassen.

"Het is een stabiele ploeg, met een stabiele coach. Portugal heeft een sterke defensie met twee geweldige backs. Ze doen het verdedigen eer aan. Portugal heeft een heel gebalanceerd team. Ze weten hoe te lopen, hoe ruimtes te dichten. Het is echt een team. Ieder detail kan morgen beslissend zijn."

Over zijn eigen team is Del Bosque overigens uiterst lovend. De keuzeheer ziet zijn ploeg samen met Duitsland als een van de trendsetters in het moderne voetbal. "Er is een nieuwe manier van spelen. Die tendens zie je. Het voetbal globaliseert. Je ziet dat Duitsland en Spanje nu ver komen met combinatievoetbal. Dat krijgt dan navolging. Maar de verschillen zijn klein. In voetbal heb je weinig aan gisteren."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!