| Vergeten? | Registreer

Löw: 'Stempel drukken door het initiatief te nemen'

26 juni 2012 23:05 | Bron: diverse media | Auteur: Dennis Matthijs
 

Donderdag neemt Duitsland het in de halve finale van het EK op tegen Italië. Bondscoach Joachim Löw heeft zijn strijdplan klaar. "We moeten onze stempel op de wedstrijd drukken door het initiatief te nemen", meent de oefenmeester. "We moeten ageren, niet reageren."

Löw beseft dat zijn ploeg met Italië een enorm sterke opponent treft. "Ze kunnen omschakelen zonder aan kwaliteit in te boeten. We zullen al onze mogelijkheden moeten aanspreken", verwacht Löw, die met name onder de indruk is van Andrea Pirlo. "Hij is een strateeg, een genie. Hij laat de bal rondgaan waar de tegenstander die zou ontzetten. Zelfs in mandekking durft hij de bal aan te nemen, want hij kan altijd terugzakken."

Overigens verwacht Löw niet dat de langere rustperiode van Duitsland invloed zal hebben op de wedstrijd tegen de Italianen, die hun kwartfinaleduel twee dagen later speelden dan Duitsland. "Ook vier dagen rust volstaan", weet Löw. "Italië zal niet moe zijn. Met de nodige motivatie erbij moet elke prof met vier dagen toekomen."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!