| Vergeten? | Registreer

De Boer: 'Vermoeidheid Eriksen niet overdrijven'

27 juni 2012 11:33 | Bron: Voetbal International
 

Hij zou oververmoeid zijn, maar volgens trainer Frank de Boer valt het allemaal wel mee met Christian Eriksen. De oefenmeester van de Amsterdammers vindt dat de heisa rond de international van Denemarken erg overdreven is.

De Boer verwacht over een aantal weken een fitte Eriksen. "We moeten de vermoeidheid van Christian niet overdrijven. Hij is moe na een lang seizoen, maar dat is iets anders dan oververmoeid. In onderling overleg hebben we besloten dat hij vijf weken vakantie krijgt. Hem kennende zal hij zich daarna weer fris bij Ajax melden", aldus De Boer.

Het fletse spel van Eriksen zou door criticasters komen door diens vermoeidheid. De Boer stipt echter andere punten aan. "Bij ons is Christian vaak onderdeel van de aanvallende en bovenliggende partij; zijn nationale ploeg was dit EK de underdog. Het is hoe dan ook een leerzame ervaring voor hem geweest."

De oefenmeester vindt echter niet dat hij een waardeloos EK heeft gespeeld en heeft ook positieve dingen opgemerkt. "hristian heeft bij Denemarken niet zijn stempel kunnen drukken zoals hij dat bij Ajax doet. Ik denk dat hij dominanter had willen zijn, op het vlak van assists en doelpogingen. Maar op sommige momenten kon je zien wat een fantastische voetballer Christian is."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!