| Vergeten? | Registreer

Geen minuut stilte voor Portugal-Spanje

27 juni 2012 19:58 | Bron: Diverse media
 

Woensdagavond staan Portugal en Spanje tegenover elkaar in de eerste halve finale van het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne. Enkele uren voor het duel blijkt dat de UEFA het verzoek van de Spanjaarden om een minuut stilte te houden heeft geweigerd. De titelhouder had dit aangevraagd vanwege het overlijden van Miki Roqué.

De 23-jarige Spanjaard, in clubverband spelend voor Real Betis, overleed afgelopen zondag aan een tumor in de schaamstreek. Op de training hield het nationale team al een minuut stilte om bij zijn overlijden stil te staan. Het verzoek om dit voor de halve finale nogmaals te doen, is door de Europese voetbalbond afgewezen. Ook mag Spanje niet met rouwbanden om het veld betreden.

De UEFA laat op haar beurt in een officieel statement weten geen verzoek te hebben ontvangen. "De UEFA wil benadrukken dat er geen verzoeken zijn binnengekomen van de Spaanse voetbalbond (RFEF) voor een minuut stilte. Berichten die melden dat wij een dergelijk verzoek hebben afgewezen, zijn dus volledig ongegrond."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!