| Vergeten? | Registreer

Mogelijke transfer RVP lucratief voor Excelsior en Feyenoord

4 juli 2012 20:57 | Bron: RTV Rijnmond
 

Robin van Persie maakte woensdagavond bekend zijn contract bij Arsenal niet te gaan verlengen. De club uit Londen is er nu veel aan gelegen om hun sterspeler voor een fikse transfersom te laten vertrekken, want anders loopt hij volgend seizoen gratis de deur uit. Dit is goed nieuws voor Excelsior en Feyenoord, de twee clubs waar Van Persie eerder voor speelde.

Omdat de Nederlandse aanvaller tussen zijn twaalfde en drieëntwintigste levensjaar één of meerdere seizoenen onder contract stond bij de Rotterdamse clubs, hebben zij recht op een opleidingsvergoeding. Dit bedraagt vijf procent van de totale transfersom en wordt naar ratio verdeeld tussen de betaald voetbalclubs, zo meldt RTV Rijnmond.

Van Persie speelde vanaf zijn twaalfde tot dertiende jaar bij Excelsior, waarna hij de overstap maakte naar 'de grote broer' Feyenoord. Op 21-jarige leeftijd vertrok de begenadigde linkspoot naar Arsenal, wat inhoudt dat ook zijn huidige werkgever mee zal delen in de opleidingsvergoeding. Volgens diverse media mag de Rotterdammer niet voor minder dan veertig miljoen euro vertrekken, wat zou betekenen dat twee miljoen euro naar ratio verdeeld dient te worden.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 05-07-2012 9:11 | Reageer

die zullen er nog wel goed voor boeren jaVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!