| Vergeten? | Registreer

FIFA voert eindelijk doellijntechnologie in

5 juli 2012 19:46 | Bron: de Telegraaf
 

De Fédération Internationale de Football Association, beter bekend als de FIFA, is eindelijk overstag om de veelbesproken doellijntechnologie in te voeren. Dit is donderdag tijdens een persconferentie in het Zwitserse Zurich bekendgemaakt.

Deze doellijntechnologie stond al langere tijd ter discussie. Veel goals zijn in het verleden onterecht afgekeurd of juist goedgekeurd. In de herhalingen op televisie is duidelijk te zien dat er grote fouten worden gemaakt. Om dit te voorkomen willen meerdere voetbalbonden binnen Europa een elektronische doellijnbewaking.

Ook de KNVB had een uitgesproken mening over deze doellijntechnologie. Uit eerdere berichten is gebleken dat ook de KNVB naar dit hulpmiddel streeft. "Het gaat om de eerlijkheid van het spel", stelt manager competitiezaken Gijs de Jong. "Als liefhebber van voetbal, maar ook als bond, wil je niet dat iedereen op televisie ziet dat het een doelpunt is, terwijl de arbitrage het niet ziet." Aan dit tijdperk lijkt nu een einde te zijn gekomen. Wanneer deze technologie precies ingaat, is nog onduidelijk.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 06-07-2012 8:52 | Reageer

toch goede keus gemaakt, heheVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!