| Vergeten? | Registreer

Lot Glasgow Rangers op 13 juli bekend

5 juli 2012 22:37 | Bron: Sky Sports | Auteur: Stephan van der Vrande
 

De toekomst van de Glasgow Rangers wordt op 13 juli nader ingekleurd. De Schotse bond beslist dan over het lot van de noodlijdende ploeg. Als gevolg van de financiële malaise en een faillissement lonkt terugplaatsing naar de Derde Divisie voor de historische club. Volgens velen betekent degradatie van Rangers het einde van het Schotse voetbal.

De club maakte inmiddels een doorstart maar moet weer vanaf nul beginnen. Dat vonden de overige clubs uit de Premier League ook. Een meerderheid van de voetbalclubs stemde tegen lijfsbehoud voor de Rangers. In de afgelopen week lag er nog een tussenoplossing op tafel. In plaats van drie divisies zouden de Rangers daarin nog maar één divisie lager ingedeeld worden.

De nationale voetbalbond, de SFA, waarschuwt voor een 'trage, pijnlijke dood' van het Schotse voetbal als Glasgow naar het allerlaagste niveau teruggezet wordt. De Betaald Voetbal organisatie SPL is het daar nu niet mee eens. De voetbalbond liet al weten vertrouwen te hebben in de SPL. "Zij zullen uiteindelijk de optie kiezen die in het belang is van het voetbal", dacht voorzitter David Longmuir.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 06-07-2012 8:25 | Reageer

ben benieuwdVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!