| Vergeten? | Registreer

El Hamdaoui kostte Ajax drie ton per wedstrijd

6 juli 2012 11:58 | Bron: AD Sportwereld
 

Mounir El Hamdaoui gaat Ajax dan eindelijk verlaten. De veel besproken aanvaller heeft net als Ajax een overeenstemming bereikt met Fiorentina. Hoewel Ajax nog 850.000 ontvangt voor de speler die ruim een jaar niet meer in actie kwam, blijkt de transfer van El Hamdaoui een duur geintje te zijn geweest voor de regerend landskampioen.

Ajax betaalde in 2010 naar verluidt vijf miljoen aan AZ om de technisch spits te halen en gaf hem een salaris van 1,8 miljoen euro per jaar. Hierdoor kostte El Hamdaoui de Amsterdammers in totaal 7,75 miljoen, terwijl hij maar 26 duels speelde. Dit komt neer op kosten van bijna drie ton per wedstrijd.

El Hamdaoui scoorde voor Ajax dertien treffers, waardoor er voor elk doelpunt zelfs zes ton werd neergelegd. De Marokkaan maakte iets meer dan drieduizend minuten voor Ajax, waardoor hij de club 2550 euro per minuut kostte.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
KasperHermans Rang: International| 06-07-2012 12:15 | Reageer

Een van die goals van zes ton leverde Ajax natuurlijk wel weer heel veel op, toen hij Ajax naar de CL schoot tegen KievVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!