| Vergeten? | Registreer

Verbeek: 'Voor Afrikaanse landen is OS heel groot'

23 juli 2012 16:57 | Bron: Voetbal International
 

Pim Verbeek mag over een paar dagen als bondscoach van Marokko deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen. De Nederlandse trainer benadrukt tegenover Voetbal International veel te verwachten van zijn selectie. Verbeek geeft aan dat de Olympische Spelen sowieso een heel belangrijke plaats in nemen bij Afrikaanse landen.

"Voor Afrikaanse landen is een evenement als de Olympische Spelen héél groot", zegt de oefenmeester. "Ook Marokko heeft veel tijd en energie in de Olympische ploeg gestoken. Wij Nederlanders vinden een EK of WK leuk. Maar voor deze spelers is dit toernooi vooral het vertegenwoordigen van hun land, voetballen in het nationale shirt is een eer."

Verbeek heeft in zijn definitieve selectie vier spelers opgenomen met een Nederlandse achtergrond. Nordin Amrabat (Galatasaray), Zakaria Labyad (Sporting Lissabon), Soufian El Hassnaoui (De Graafschap) en Imad Najah (PSV) reizen namens de Lions de l'Atlas af naar Londen. Donderdag wacht hun eerste wedstrijd, dan is Honduras de tegenstander.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!