| Vergeten? | Registreer

Basisplaats lonkt voor Van Persie, Buttner voorlopig 'stand-in'

24 augustus 2012 13:09 | Bron: Voetbal International | Auteur: Stephen van Vlokhoven
 

Martin Jol komt met Fulham zaterdag op bezoek bij Manchester United en kan in die wedstrijd zomaar Robin van Persie zien opduiken in de basisopstelling. De kersverse spits wordt door Sir Alex Ferguson nadrukkelijk langzaam gebracht en viel maandag tegen Everton twintig minuten voor tijd nog in.

Volgens de coach van The Mancunians is de kans zeer groot dat Van Persie zijn opwachting zal maken in de basis. "Robin heeft sinds maandag een paar dagen kunnen trainen. Het is bovendien een thuiswedstrijd, dus er is alle kans dat hij een basisplaats krijgt", aldus Ferguson.

Alexander Büttner kon ook lichte hoop putten uit woorden van de trainer, die door blessures van Rio Ferdinand, Phil Jones, John Evans en Chris Smalling genoodzaakt is tot wijzigingen. De enige fitte centrumverdediger is momenteel Nemanja Vidic, die tegen Everton werd vergezeld door middenvelder Michael Carrick. Patrice Evra is ook een optie voor het centrum, waardoor de weg vrij zou komen voor Bütnner om zijn debuut op de linksback-positie te maken.

Blessures of niet, Ferguson liet duidelijk weten dat de Nederlander op speelminuten kan rekenen: "Patrice Evra heeft de laatste vijf jaar gemiddeld 48 wedstrijden per seizoen gespeeld. Hij is nog altijd een fitte vent, maar hij is nu een dertiger en Alex is een goede stand-in voor hem. Hij zal Patrice een goede uitdaging bieden."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!