| Vergeten? | Registreer

'Straks komt er weer een Fransman die er geen kloot van bakt'

12 september 2012 19:55 | Bron: Voetbal International
 

Eric Gerets ligt onder vuur bij in Marokko. De trainer van het nationale elftal werd na de 2-0 nederlaag tegen het 'kleine' Mozambique in de kranten met de grond gelijk gemaakt, maar toch is niet iedereen voor een vertrek van de Belg.

Khalid Sinouh neemt het voor Gerets op, al beseft ook hij zich maar al te goed, dat deze prestaties onder de maat zijn. "De bond wilde een nieuwe weg inslaan, maar het staat altijd onder druk. Marokko heeft veel kranten die ook veel schrijven, waardoor er stabiliteit en organisatie in het team nodig is. Het is lastig omdat het er van buiten goed uit ziet, maar ín het team iedereen voor zich gaat. Dat is lastig voor een trainer. De spelers staan ook onder druk, die kunnen ook niet even lekker over straat lopen. Ze spelen bij grote clubs, en dat moeten ze laten zien", zegt de reserve doelman van NEC.

"Gerets verdient naar verluidt zo'n twee of drie miljoen euro", vervolgt Sinouh. "Dat is een ongekend topsalaris, zeker in Marokko. Een ontwikkelingsland, waar het een gigantisch bedrag is. Met goede resultaten kan een coach er nog mee wegkomen."

Hoewel de resultaten niet best zijn is Sinouh er toch van overtuigd dat de bond het beste Gerets in dienst kan laten blijven. "Het WK 2014 in Brazilië was het doel, dan moet je het de kans geven. Straks komt er weer een Franse trainer die er geen kloot van bakt. Het is het beste om Gerets bondscoach te laten blijven."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!