| Vergeten? | Registreer

Ferguson wil einde aan 'misselijke spreekkoren' Liverpool en United

14 september 2012 23:54 | Bron: BBC | Auteur: Stephan van der Vrande
 

Sir Alex Ferguson heeft fans van zijn eigen Manchester United en Liverpool opgeroepen om te stoppen met de 'overdreven rivaliteit'. In het verleden maakten fans uit beide kampen zich schuldig aan smakeloze spreekkoren. De fans van United zongen over de Hillsborough-ramp waarbij 96 supporters van die club omkwamen. De aanhang van Liverpool scandeerde op haar beurt over de vliegtuigramp van de selectie in 1958.

In een rapport over de Hillsborough-ramp dat deze week uitkwam werden de Liverpool-fans gevrijwaard van enige schuld aan de ramp. Ferguson hoopt na het uitkomen van het rapport dat er een punt gezet kan worden achter de 'zieke spreekkoren'. "Het wordt tijd om een streep te trekken", zei de Schot tegen de BBC. "Liverpool en Manchester United zijn twee grote clubs. We hebben allebei tegenslagen gehad in het verleden, de supporters moeten begrip voor het leed van de andere club opbrengen."

De twee teams staan op zondag 23 september al tegenover elkaar. Ferguson vond dat met de bevindingen in het rapport rekening gehouden moet worden. "De reputatie van de beide clubs verdient de spreekkoren uit het verleden niet, het is een negatieve smet op een mooie geschiedenis", besloot Ferguson. Zijn Liverpool-collega Brendan Rodgers pleitte eerder al voor een einde aan de spreekkoren. "Ik wil niemand negatief horen zingen over de dood van anderen, van welke club dan ook", zei hij eerder in de week.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!