| Vergeten? | Registreer

Fortuna wordt opleidingsinstituut voor Qatar

19 september 2012 7:54 | Bron: L1 radio
 

De overname van Fortuna Sittard laat volgens personen binnen de club niet meer lang op zich wachten. De samenwerking met de rijke investeringsgroep uit Qatar is echter niet een soort die veel voorkomt in de voetballerij.

Het Qatarese Al Faisal-holding wil van de Sittardse club in nood een opleidingsinstituut maken voor toekomstige internationals voor het nationale elftal van Qatar. In 2020 vindt namelijk het Wereldkampioenschap plaats in het Midden-Oosten, waar het olieland een zeer goede indruk wil achter laten.

De huidige spelers van Qatar zijn echter van een dusdanig niveau dat de olie sjeiken drastisch in gaan grijpen. Zo willen zij jeugdige Afrikaanse spelers naar Limburg gaan halen om ze vervolgens op te leiden en ze de Qatarese nationaliteit aan te bieden. Fortuna zou wel gewoon haar eigen identiteit behouden, maar moet vrezen voor een vreemdelingenlegioen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Justin Rang: Vedette| 19-09-2012 10:17 | Reageer

Leuk zeg haha, je zou maar fan van fortuna zijn,,Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!