| Vergeten? | Registreer

Robben draagt bij aan zege Bayern, afgang Lille tegen BATE

19 september 2012 22:49 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephan van der Vrande
 

Valencia is er in een hectische slotfase niet in geslaagd een punt te pakken bij Bayern München. De Duitsers wonnen uiteindelijk in de rematch van de finale van 2001 met 2-1. Arjen Robben had ook zijn aandeel, hij verzorgde de voorbereiding van het eerste doelpunt. In het tweede duel van Poule F ging Lille in eigen huis verrassend met 1-3 onderuit tegen BATE Borisov.

Bayern München - Valencia 2-1
De score doet vermoeden dat Valencia en Bayern elkaars evenknie waren, maar niets is minder waar. Een dominerend Bayern zette de Spanjaarden al in de eerste helft met de rug tegen de muur. In de 38e minuut leverde dat resultaat op, toen Bastian Schweinsteiger de 1-0 scoorde. Hij deed dat op aangeven van Robben, die aan de zijlijn met een kenmerkende ontsnapping loskwam van zijn verdedigers.

In de tweede helft maakte Bayern het zichzelf nog lang lastig. Pas een kwartier voor tijd besliste Toni Kroos de partij in Duits voordeel. Het werd in blessuretijd nog spannend toen Nelson Valdez het eerste schot op doel van Valencia ook tot doelpunt promoveerde. De ploeg kreeg echter niks en dat was ook niet verdiend geweest. Adil Rami incasseerde nog een rode kaart en veroorzaakte een strafschop, waaruit spits Mario Mandzukic van Bayern er niet in slaagde de 3-1 te maken.

LOSC Lille - BATE Borisov 1-3
De Wit-Russen zorgden voor de verrassing van de avond. In Frankrijk werd Lille met 1-3 opzij gezet. Het stond halverwege al 0-3, waardoor de underdog het in de tweede helft zelfs rustig aan kon doen. Via Aleksandr Volodko, Vitali Rodionov en Edgar Olekhnovich liepen de bezoekers snel uit. Lille deed na een uur iets terug via Aurelién Chedjou. Na negentig minuten had Lille 26 doelpogingen gewaagd, tegenover zes voor BATE. Op effectiviteit won de ploeg uit Belarus ruimschoots.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!