| Vergeten? | Registreer

Vitesse wint probleemloos op bezoek bij FC Utrecht

29 september 2012 21:40 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Filmon Abaiy
 

FC Utrecht heeft na de midweekse bekernederlaag weer in eigen huis verloren. De formatie van Jan Wouters kreeg zaterdagavond het goed presterende Vitesse op bezoek en moest haar meerdere erkennen in de Arnhemmers: 1-2.

FC Utrecht kwam goed uit de startblokken en creƫerde al vroeg een grote kans. Thomas Oar nam het doel van Vitesse onder vuur, maar zag zijn doelpoging gekeerd worden. Ondanks een voortvarende start van de Utrechters nam Vitesse het initiatief in handen. Guram Kashia zorgde met een harde kopbal bijna voor de openingstreffer en Wilfred Bony was met een geplaatst schot ook kansrijk. Naarmate de wedstrijd vorderde gaf Vitesse het initiatief echter uit handen. FC Utrecht was in de eerste helft de betere partij, maar wist dat niet op het scorebord uit te drukken.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Vitesse ging op jacht naar de openingstreffer en Marco van Ginkel zorgde daarvoor. Bony stuurde de middenvelder weg met een splijtende steekpass waarna Van Ginkel koelbloeding afrondde. Vitesse aasde op meer en vijf minuten later zette Bony de Arnhemse ploeg op rozen. De Ivoriaan zorgde voor de 0-2 en maakte zijn vijfde treffer van het seizoen. FC Utrecht weigerde echter op te geven en hun vechtlust leverde de aansluitingstreffer op. Jacub Mulenga bracht de hoop terug door voor de 1-2 te zorgen.

In het laatste kwartier zette FC Utrecht alles op alles. De Domstedelingen bleven geloven in een goed afloop, maar ontsnapten aan de beslissende tegentreffer. Van Ginkel werd door Bony vrijgezet voor doelman Robbin de Ruiter, maar zag zijn stiftbal over het doel gaan. In de slotfase nam Vitesse gas terug en daar profiteerde Mulenga van. De Zambiaan was dicht bij de gelijkmaker met een kopbal, maar een prachtige redding van doelman Piet Velthuizen bezorgde Vitesse de overwinning.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!