| Vergeten? | Registreer

Feyenoord staakt gesprekken met 'Red de Kuip'

1 oktober 2012 23:34 | Bron: Feyenoord | Auteur: Joachim van der Marck
 

Feyenoord heeft de gesprekken met de initiatiefnemers van de 'Red de Kuip'-stichting beƫindigd. Verder praten heeft volgens de club geen zin meer omdat het plan om De Kuip te behouden onwenselijk, amateuristisch en onuitvoerbaar is.

"We hebben met ze gesproken en ze aangehoord, maar zijn uiteindelijk tot het besluit gekomen dat het idee niet uit te voeren is. Het stadion is verouderd en bij langer behoud zal het de toekomst van de club in de weg staan. Zelfs een drastische verbouwing zal niets helpen", aldus stadiondirecteur Jan van Merwijk.

Feyenoord heeft tijdens de gesprekken ervaren dat de initiatiefnemers dit niet zo zien. "Het alternatief van de initiatiefnemers is een volslagen onvoldragen verhaal, waarbij niet rekening werd gehouden met een paar belangrijke dingen. De heren hadden geen idee waar we het over hadden, terwijl we een paar belangrijke dingen aan het bespreken waren. In hun alternatief ontbraken een paar belangrijke punten, waardoor het nooit tot een succes zou kunnen leiden", liet Van Merwijk weten.

In de hoop dezelfde sfeer te krijgen in het nieuwe stadion als dat nu in De Kuip, zijn de initiatiefnemers wel welkom bij de besprekingen voor een nieuw stadion. "We willen de sfeer behouden en het nieuwe stadion moet ook een belangrijke functie in de stad worden. Om dit te realiseren hebben we ook hun hulp nodig."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
AFCA020 Rang: Vedette| 02-10-2012 10:27 | Reageer

Moet je idd niet willen om daarin verder te ballen.
Al moet ik wel zeggen dat ik vraagtekens heb bij de verhoogde van de capaciteit in het geplande nieuwe stadion.
Dat worden vele lege plekken want ze zullen dat nooit vol krijgen.
Haha ze verkopen nooit meer dan 28.000 seizoenkaartjes! En uit gemiddelde bezoekersaantallen blijkt dat ze zelfs nu vaak niet volzitten, laat staan als er 20.000 plekken bij komen?! :S
Zelfs feyenoord-AJAX was 2 jaar terug niet uitverkocht.... ik zou zeggen nieuw stadion, lagere capaciteit, misschien is dat bevoordelijker voor de sfeer?Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!