| Vergeten? | Registreer

Nederland verliest de aansluiting en hoopt op fouten Rusland

5 oktober 2012 11:05 | Bron: Voetbalinfo
 

Het is voor Nederland vooral een seizoen van overleven aangaande de UEFA-ranking. Na de vroege uitschakeling van zowel Feyenoord, AZ, sc Heerenveen als Vitesse is de Eredivisie nog met een te kleine groep vertegenwoordigd om een vuist te maken.

Nederland sprokkelde dit seizoen pas 2.785 punten bijeen. Ter vergelijking, Wit-Rusland (4.250), Kroatië (4.125) en Zweden (3.875) scoorden dit seizoen al meer dan duizend punten hoger. Nederland is zodoende de aansluiting met de nummer zeven (Oekraïne) verloren, het verschil is inmiddels bijna 2.000 punten.

Met PSV, FC Twente en Ajax nog in Europa is het te hopen dat Rusland dit seizoen nog afgehouden kan worden. De Russen maakten dit seizoen al bijna 1.300 punten goed. Voorlopig heeft Nederland wel nog een aardige buffer van ruim 2.600 punten.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
KasperHermans Rang: International| 05-10-2012 14:57 | Reageer

Dit gaat fout. De zware lotingen in de voorronde (Kiev, Anzhi 2x en Sparta Praag) en de slechte vorm bij Heerenveen gaat je nu stilaan opbreken.

Komt nog bij de zuur zware loting van Ajax en het niet thuisgeven van PSV in Djnepr en Twente in Zweden.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!