| Vergeten? | Registreer

Uruguayaanse bond woest op FIFA wegens Suarez-opmerkingen

12 oktober 2012 13:46 | Bron: Sky Sports
 

De voetbalbond van Uruguay (AUF) is allerminst content met de opmerkingen van Jim Boyce, de vice-voorzitter van de UEFA. Boyce liet zich onlangs zeer laatdunkend uit over aanvaller Luis Suárez en zijn theatrale optredens op het veld.

"De AUF heeft een klacht naar de FIFA geschreven naar aanleiding van zijn opmerkingen", zo staat in een statement van de voetbalbond. "Dit soort opmerkingen, nota bene van de vice-voorzitter van de FIFA, staan niet gelijk aan de ambities van de FIFA en zijn bovendien onaanvaardbaar. De Etische Code van de FIFA luidt: 'Officials moeten zich bewust zijn van de belangrijkheid van hun functie en de verplichtingen en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken."

"Ondanks die code heeft Boyce zijn rol en positie genegeerd en heeft hij richting een specifieke voetballer provocerende taal gebruikt", vervolgt de AUF. "Als voetbalbond hebben wij dan ook besloten ons vertrouwen op te zeggen in de vice-voorzitter van de FIFA en vragen wij het bestuur zijn gedrag onder de loep te nemen."

De reactie van de AUF komt naar aanleiding van deze quote van Boyce: "Ik zag het incident met Suárez dit weekend. Voor mij is het niets minder dan valsspelen. Het wordt een soort kanker in het spel. Ik vind dat als het duidelijk om simulatie gaat, een speler streng gestraft dient te worden. Dat kan achteraf gedaan worden door een disciplinaire commissie. Dat lijkt mij het meest correct."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!