| Vergeten? | Registreer

FC Twente wil geld van de FIFA voor blessure Fer

15 oktober 2012 19:59 | Bron: Algemeen Dagblad
 

Na PSV wil nu ook FC Twente geld zien van de wereldvoetbalbond FIFA. De Tukkers willen een vergoeding voor de knie blessure die Leroy Fer vorige maand opliep bij Oranje in het WK-kwalificatie duel met Turkije dat met 2-0 gewonnen werd.

De middenvelder van de club uit Enschede heeft net een operatie ondergaan en is zeker nog even uit de roulatie. Begin dit jaar voerde de FIFA samen met de UEFA en de belangenvereniging van de Europese Clubs (ECA) een collectieve verzekering in voor internationals die een zware blessure oplopen bij hun nationale team. De clubs die dat overkomen kunnen voor de uitgeschakelde speler het salaris claimen tot maximaal één jaar.

Eind vorige week werd het ook duidelijk dat PSV voor Ola Toivonen de FIFA wil inschakelen. De Zweed raakte tijdens de training bij het nationale team ernstig geblesseerd aan zijn dijbeen. En is zeker een half jaar uitgeschakeld. Eerder wilde FC Twente het al claimen bij de FIFA alleen hield de club het intern. Doordat PSV de stap ook ondernam maakte de Tukkers bekend dat ook zij naar de FIFA stappen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!