| Vergeten? | Registreer

Bin Hammam schakelt opnieuw CAS in

15 oktober 2012 20:40 | Bron: Algemeen Dagblad
 

Mohammed Bin Hammam, voormalig kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA, heeft opnieuw het internationaal sporttribunaal CAS ingeschakeld in zijn juridische strijd tegen de internationale voetbalbond. De Qatarees probeert hiermee zijn schorsing in de mondiale voetbalwereld aan te vechten.

Vorige zomer werd Bin Hammam levenslang voor alle voetbalactiviteiten geschorst, toen bleek dat hij stemmen 'kocht' om aan de macht te komen bij de FIFA. Wegens gebrek aan bewijs, werd deze schorsing door het CAS half juli alweer ongedaan gemaakt. De ethische commissie van de FIFA liet het hier echter niet bij zetten en stelde een disciplinair onderzoek naar Bin Hammam. In afwachting van de resultaten van dat onderzoek, werd hij voorlopig geschorst.

Door opnieuw naar het CAS te stappen hoopt het voormalige hoofdbestuurderslid van de wereldvoetbalbond dat ook zijn tijdelijke schorsing wordt opgeheven en hij weer aan de slag kan in de voetbalwereld. Voor de ophef rond zijn persoon was Bin Hammam onder meer preses van de Aziatische voetbalbond (AFC).

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!