| Vergeten? | Registreer

'Ook in Nederlands voetbal wordt doping gebruikt'

22 oktober 2012 16:40 | Bron: Voetbal International
 

Met het uitgebrachte rapport over zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong is doping weer hoog op de agenda van alle sportbonden komen te staan. Herman Ram, de directeur van de Nederlandse dopingautoriteit, gaf afgelopen week tegenover Voetbal International toe dat ook in het Nederlandse voetbal doping gebruikt wordt.

"Doping in het Nederlandse voetbal bestaat wel degelijk. Er is geen structureel dopingprobleem, maar toch komen we af en toe gevallen tegen", zo meldde Ram. "Ik moet erbij zeggen dat het in veel gevallen om zaken in het amateurvoetbal gaat, maar het komt net zo goed in het betaalde voetbal voor."

"Het heeft geen grote omvang, maar het is er wel", vervolgt hij. "Als we iets ontdekken, gaat het om spierversterkende stoffen als anabole steroïden. Het is niet mijn bedoeling het beeld te schetsen dat doping veel voorkomt in het voetbal. Alleen is de sport niet brandschoon.'

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
KasperHermans Rang: International| 22-10-2012 17:15 | Reageer

Dit roept bij mij twee vragen op
A. Waarom horen we nooit iets over straffen?
B. Sinds wanneer worden amateurs ook gecontroleerd?Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!