| Vergeten? | Registreer

Gijzeling vertraagt duel Anderlecht, dader gedood

27 oktober 2012 18:45 | Bron: Sporza | Auteur: Benjamin Hagen
 

Het duel tussen Charleroi en RSC Anderlecht is uitgesteld om een wel heel bijzondere reden. In de buurt van het stadion van eerstgenoemde was namelijk al sinds zatermiddag een gijzelingsactie bezig. De dader was vermoedelijk gewapend en is gedood door de Belgische politie.

De Belgische bron Sporza deed live verslag van het incident. "Een vermoedelijk gewapende man heeft zich verschanst in zijn woning. De politie heeft een perimeter afgezet, waardoor voorlopig niemand in het stadion kan", was het eerste bericht. Toen werd al bekend dat het duel tussen Charleroi en Anderlecht uitgesteld werd naar 19.00 uur.

Het zou gaan om een drugsverslaafde en gewapende man, die ermee dreigt zijn flat op te blazen. Het gebouw ligt net achter tribune 3 van het Stade du Pays de Charleroi. Uit veiligheidsoverwegingen blijft die tribune wellicht de rest van de avond leeg. Doordat de dader werd gedood kon men zich in Charleroi weer op voetbal richten, maar uiteraard spookt de gijzeling nog wel even door de hoofden van de toeschouwers.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!