| Vergeten? | Registreer

Van Hanegem: 'Was weinig strijd op niveau'

29 oktober 2012 11:02 | Bron: Algemeen Dagblad | Auteur: Michel van Ballegooij
 

Willem van Hanegem heeft zondag genoten van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. In zijn column voor het Algemeen Dagblad laat De Kromme weten dat hij de Rotterdammers het betere van het spel vond hebben en dat hij kon leven met een 2-2 als uitslag.

"Er gebeurde van alles op het veld, allerlei leuke dingen en misverstanden, maar er was weinig strijd op niveau. De Kuip werd er stil van, het publiek raakte teleurgesteld. Ajax was naar mijn idee met de verkeerde houding naar Rotterdam gekomen. Ze hadden hun gevoel uit de wedstrijd tegen Manchester City mee moeten nemen. Daar was niets van over. Ik zag een angstig Ajax, vooral bezig met de bal op de eigen helft."

"Feyenoord begon aardig. Ik genoot van Bo√ętius, een konijn uit de hoge hoed van Ronald Koeman. Het lijkt wel of Koeman het er om doet. De mensen verwachten zulke dingen van hem en dus komt hij ermee in zo'n grote wedstrijd. Grappig is dat. Het debuut van die jongen pakte goed uit en ik hoop dat hij nog heel lang zichzelf blijft. Onbezonnen, onbevangen, heerlijk om naar te kijken en dan nog scoren ook. Dat vergeet hij nooit meer en ik ook niet."

"Voor Ajax zal het als winst voelen, ze hadden immers een zware wedstrijd tegen City in de benen. Ik gun ze dat puntje best, ze hebben het Nederlandse voetbal een grote dienst bewezen in de Champions League. Voor Feyenoord vind ik het punt te weinig. Ze hebben niet voldoende geloofd in hun eigen mogelijkheden. Jammer is dat. Een voetballend Feyenoord was te veel geweest voor Ajax, zeker weten", aldus Van Hanegem.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
AFCA020 Rang: Vedette| 29-10-2012 11:05 | Reageer

Houd asjeblieft je seniele hoofd vol met onzin....
Het enige nuttige wat je schreef was dat "het legioen" grote gedeeltes van de wedstrijd muisstil was.
Schandalig man bij een klassieker

SebastiaanZ Rang: Waterdrager| 30-10-2012 1:16 | Reageer

Kun jij dan ook je seniele hoofd houden? De enige die verdiende te winnen was Feyenoord niet dat ***-clubje uit Amsterdam.

AFCA020 Rang: Vedette| 30-10-2012 9:12 | Reageer

Na de rode kaart is feyenoord terecht op gelijke hoogte gekomen maar daar was wel wat voor nodig.
Misschien hielp het dat het publiek vanaf toen geluid durfde te maken?

Trouwens wel fijn dat je erkent dat wij een 3 sterren club zijn!!! ;)

***
AFCA CBSVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!