| Vergeten? | Registreer

AS Roma-fans beschuldigd van poging tot moord

23 november 2012 16:31 | Bron: BBC
 

Twee aanhangers van AS Roma zijn vrijdagochtend opgepakt in verband met de rellen van afgelopen woensdagnacht, waarbij tien fans van Tottenham Hotspur in het ziekenhuis belandden. De Italianen worden 'poging tot moord' ten lasten gelegd en zullen zich later moeten verantwoorden tegenover de Romeinse rechtbank.

Aanvankelijk werd gedacht dat de aanval afkomstig was van fans van Lazio Roma, donderdagavond tegenstander van de Spurs in de Europa League, maar nu blijkt dat leden van de harde kern van AS Roma, de Ultras, de schuldigen waren. Twee van hen zijn vrijdagochtend van hun bed gelicht in verband met de rellen en wachten nu een strafzaak. "Zij zijn aangeklaagd voor poging tot moord voor hun betrokkenheid bij de rellen en het veroorzaken van ernstige verwondingen met een mes. Binnenkort zullen ze voor de rechtbank moeten verschijnen", aldus een woordvoerder van de Romeinse politie.

Bij de rellen raakten liefst tien Engelse supporters gewond, waarvan er één zelfs in direct levensgevaar verkeert. De 25-jarige Ashley Mills liep een wond in zijn schedel op en vecht op dit moment voor zijn leven. Volgens diverse Engelse media was zijn toestand deze ochtend nog kritiek.

Over de beweegredenen van de Italiaanse 'fans' wordt inmiddels hevig gespeculeerd. Zo gaat het verhaal dat een groep extreemrechtse antisemieten de aanval heeft uitgevoerd op de supporters van Tottenham, omdat deze club van origine connotaties heeft met de Joodse gemeenschap in Noord-Londen. Getuigen hebben ook al verklaard dat de Ultras vlak voor hun aanval "Joden" schreeuwden naar de Engelsen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Justin Rang: Vedette| 23-11-2012 16:39 | Reageer

AS Roma? Ze speelden toch tegen Lazio Roma?

Justin Rang: Vedette| 23-11-2012 16:40 | Reageer

Wat een idioten ook daar haha!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!