| Vergeten? | Registreer

Cruijff hekelt gedrag topclubs in Champions League

10 december 2012 10:55 | Bron: De Telegraaf | Auteur: Benjamin Hagen
 

Johan Cruijff keek vol ongenoegen naar de laatste speelronde in de groepsfases van de Champions League. De topclubs maken zich volgens de legendarische nummer 14 schuldig aan competitievervalsing, zo zegt hij in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

Cruijff is niet te spreken over het gedrag van verschillende Europese topclubs, die in de Champions League hun sportieve plicht niet deden door niet in hun sterkste opstelling de groepsfase af te sluiten. Bijvoorbeeld 'zijn' Ajax was vorig seizoen het slachtoffer van Dinamo Zagreb, dat er uitgeschakeld en wel een potje van maakte tegen Olympique Lyon door liefst zeven treffers toe te staan. De Kroatische wanprestatie kostte de Amsterdammers destijds een vervolg in de Champions League.

"De door Zagreb ingezette lijn werd nu doorgetrokken door Manchester United, Barcelona, en AC Milan. Drie grote clubs met een grote uitstraling en dus ook een voorbeeldfunctie. Omdat ze al voor de tweede ronde van de Champions League waren geplaatst, stuurden ze een tweede keus het veld in en brachten daarmee de kansen voor Galatasaray, Celtic en Anderlecht in gevaar", aldus de oud-international. "Als we het over respect hebben, dan moet dat wel bij de topclubs beginnen."

Galatasaray en Celtic haalden het op eigen kracht, maar Anderlecht liep door de 1-0 thuisnederlaag van het uitgeklede AC Milan tegen Zenit Sint-Peterburg de Europa League mis. "Onsportief gedrag met grote gevolgen. Vorig jaar voor Ajax en nu voor Anderlecht. Ik hou er een vieze smaak in mijn mond aan over", besluit Cruijff.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Lazy Rang: Wereldkampioen| 10-12-2012 11:24 | Reageer

Dat is toch niets nieuws Cruijff.. Hij is weer kampioen open deuren intrappen!! Clubs zullen dit ook blijven doen en geef ze is ongelijk. Wij als fans zijn er de dupe van. Stel Barcelona komt op bezoek bij Ajax, ik koop kaartjes en eenmaal in het stadion blijft Messi achter in Spanje...kom je dus mooi bedrogen uit voor je 80 euro!!

De UEFA moet eens inzien dat het niet alleen maar om geld draait en wij de fans de dragende factor zijn achter het voetbal. Kom die tegemoet en verwijder die achterlijke groepsfases. CL naar 64 teams en alleen maar Knock-out wedstrijden. Maakt hetallemaal een stuk spannender!

Benjamin Rang: Sterspeler| 10-12-2012 13:56 | Reageer

Zou fantastisch zijn inderdaad !!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!