| Vergeten? | Registreer

Qatar houdt ondanks kritiek vast aan 'zomers' WK

13 december 2012 9:59 | Bron: The Guardian
 

Het eerste wereldkampioenschap voetbal in het Midden-Oosten zal plaatsvinden in het jaar 2022. Oliestaat Qatar is dan de trotse organisator van de eindronde. Na eerdere speculaties om de eindronde in de winter van het zomerse land te organiseren, houdt het land nu stellig vast aan een zomers, dus warm, wereldkampioenschap.

Hassan al-Thawadi, de secretaris-generaal van het organisatiecomité, stelt fans gerust. "De fans zullen komen voor het eerste WK in het Midden-Oosten. Ze zullen zich veilig en comfortabel voelen."

Hoewel het organisatiecomité stellig is in haar besluit, wijkt het wellicht toch uit naar een WK in de winter mocht de gehele voetbalwereld zich negatief uitlaten over een eindronde in de snikhete Qatarese zomer. "We gaan nu uit van een toernooi in de zomer, maar als de FIFA aangeeft dat een andere periode beter is, dan zullen we zeker luisteren."

Oplossingen voor de hoge temperaturen zijn er wel al in het innovatief rijke Midden-Oosten. "Wij gaan ervoor zorgen dat het voor de supporters niet alleen een ‘cool’, maar ook een koel toernooi wordt", besluit Al-Thawadi, die vele miljoenen wil investeren in koeltechniek in en rondom de stadions.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
KasperHermans Rang: International| 13-12-2012 10:18 | Reageer

Ergens ook wel goed. Geen zin om wk te kijken als je nog full-time naar school moet en met -3 buiten, dat is geen doen :)

Justin Rang: Vedette| 13-12-2012 10:25 | Reageer

Hoe is het tijdsverschil daar, kunnen we ze uberhaupt wel kijken?Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!