| Vergeten? | Registreer

Van Raaij haalt uit naar Advocaat, PSV en Waterreus

12 maart 2013 14:56 | Bron: 040 TV | Auteur: Benjamin Hagen
 

Harry van Raaij was jarenlang voorzitter van PSV, maar inmiddels is hij al met pensioen. Toch laat de oud-bestuurder zich nog geregeld uit over zijn voormalig werkgever; dit maal allerminst positief. Tegenover 040 TV uit Van Raaij zijn ongenoegen.

Dit vooral doelend op de 2-1 nederlaag in Heerenveen, afgelopen zaterdagavond. "Het is te gek voor woorden. Dick Advocaat maakt opmerkingen over dat ik geen uitspraken mag doen, maar hij moet zelf ook eens in de spiegel kijken. Waarom wacht je pas met wisselen tot de rust, waarom kan je niet eerder de wedstrijd in tactisch opzicht verzetten?" vraagt Van Raaij zich af.

"Als je vier jaar lang er niet in slaagt om een elftal op te bouwen en als je in het kader van het 100-jarig bestaan alles op alles zet om kampioen te worden en het lukt niet, dan faalt de hele organisatie: van de leiding tot de technische staf en de spelers. Er moet rigoureus uit een ander vaatje getapt worden." Verrassend genoeg ziet Van Raaij in Feyenoord en Vitesse goede titelkandidaten, boven Ajax en PSV. "Feyenoord speelt nog vijf keer thuis. Voor Vitesse is de wedstrijd in De Kuip cruciaal."

Tot slot haalt hij de vloer aan met analist en oud PSV-doelman Ronald Waterreus. "Onze vriend Ronald Waterreus doet bij Studio Voetbal op basis van inside information, zoals hij dat noemt, een aantal insinuaties over hoe het er bij PSV aan toe gaat. Maar als hem dan gevraagd wordt om de eindconclusie, geeft hij niet thuis", besluit Van Raaij.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
AFCA020 Rang: Vedette| 12-03-2013 16:01 | Reageer

tsjaaa.... wel terecht.

Waterreus vind ik sowieso niets en heeft weinig toe te voegen aan heel Studio voetbal niet. Buitendat haat ik analisten die in de wij-vorm praten.... Hoor je Jan van Halst, Ronald de Boer en ga zo maar door allemaal NIET doen. Een analiticus moet sowieso neutraal zijn!

Advocaat te schandalig voor woorden. Dat zou hetzelfde zijn als De Boer zou zeggen dat Cruijff zijn mening niet mag geven. Van Raaij is een instituut voor psv. Psv heeft veel te danken aan harry van raaij. Dus deze man mag ten alle tijden zijn mening geven. Die hoef je niet altijd te delen, maar ga niet lopen bazelen dat Van Raaij niks zou mogen zeggen.... belachelijk!

En wanneer je 5 jaar geen titel pakt is het meer dan terecht dat je van boven tot onder kritiek krijgt.
Zoals ook Cruijff dat had op AJAX. Je moet conclussies trekken en dingen veranderen binnen de club, zoals van raaij terecht zegt de hele organisatie faalt gewoon.
Je ziet aan AJAX wat een grondige schoonmaak kan doen. Ik schaar mij volledig achter van raaij!

haha naja volledig.... behalve dat stukje over vitesse en feyenoord dan :p

Kella020 Rang: International| 12-03-2013 19:38 | Reageer

Waterreus kwam geprikkelt over bij Studio Voetbal. Misschien hoopt hij meer betrokken te worden bij PSV, dan dat hij nu wordt. Ik weet het niet, hoor.

Overigens móet PSV natuurlijk wel echt kampioen worden. Miljoenen gepompt in deze selectie. Met spelers als Strootman, Van Bommel, Lens, Toivonen etc. en dan ook nog eens een ervaren coach als Advocaat is dat toch wel een vereiste.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!