| Vergeten? | Registreer

'Willems is in potentie Europese top'

13 maart 2013 16:57 | Bron: Voetbal International | Auteur: Benjamin Hagen
 

Jetro Willems kwam vorige zomer over van Sparta Rotterdam naar PSV als groot talent voor de toekomst. Door de langdurige blessure van Erik Pieters in de eerste seizoenshelft promoveerde hij echter al snel tot de vaste keuze op linksback onder trainer Dick Advocaat.

"Willems is in potentie Europese top" zegt voormalig Oranje-international Arthur Numan. "De positie van linkervleugelverdediger blijft voor veel clubs lastig om in te vullen. Dat was in mijn tijd zo en dat is nu nog steeds het geval. Willems heeft op jonge leeftijd al ontzettend veel meegemaakt en dat geeft hem een voorsprong op anderen. Verdedigend laat hij zo af en toe nog een steekje vallen, maar dat heeft ook met zijn leeftijd te maken."

Toch werd Willems niet opgeroepen voor het Nederlands elftal, terwijl hij wel basisspeler was op het EK 2012. "Hij heeft wat blessures gehad en dat is ten koste gegaan van zijn niveau. Daarnaast vind ik dat hij op het veld wat te veel met randzaken bezig is. Willems heeft alles om het ver te schoppen, maar dan moet hij wel weer alleen de dingen gaan doen waarvoor hij op het veld staat", besluit Numan.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Kella020 Rang: International| 13-03-2013 17:07 | Reageer

Sorry, maar ik zie het niet. Is het afgelopen jaar heel gauw voorbij gestreefd door Blind en Van Aanholt. Stukje mentaliteit, denk ik zo.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!