| Vergeten? | Registreer

Feyenoord moet serie uit 1971 herhalen om kampioen te worden

14 maart 2013 10:32 | Bron: Algemeen Dagblad
 

De strijd om het kampioenschap in de eredivisie is ongekend spannend en met nog acht wedstrijden te gaan is het volop speculeren. Wordt het Feyenoord, Ajax, PSV of gaat toch Vitesse er met de schaal vandoor. Feyenoord moet een unieke serie uit 1971 herhalen om kampioen te worden.

In het jaar 1970-1971 won Feyenoord alle laatste acht wedstrijden van het seizoen. Wat voor vele Feyenoorders nog een teken is om kampioen te worden, is dat Feyenoord, net zoals tijdens het laatste kampioenschap in 1999, de laatste wedstrijd thuis tegen NAC speelt.

Ajax is gewend om de laatste wedstrijden van het seizoen goed te presteren. In de geschiedenis van de eredivisie wist de club uit Amsterdam maar liefst acht keer de laatste acht wedstrijden te winnen. Ook Vitesse wist eenmaal de laatste acht wedstrijden te winnen, in 1997-1998. Opvallend is dat PSV dit trucje nog nooit wist te doen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
bassa Rang: Aankomend talent| 14-03-2013 16:24 | Reageer

Niets is onmogelijk. Vooral niet in de Eredivisie.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!