| Vergeten? | Registreer

Blatter: 'Toernooi hoort in een land te worden gespeeld'

14 maart 2013 12:56 | Bron: NuSport | Auteur: Jesse Brilman
 

Joseph Blatter, voorzitter van de FIFA, is teleurgesteld in de plannen van de UEFA om het Europees kampioenschap van 2020 in verschillende landen te laten spelen. Het plan is om het toernooi over zeven jaar in dertien verschillende landen te laten plaatsvinden.

De FIFA-preses vindt dat maar niets. "Een toernooi hoort in één land te worden gespeeld. Alleen dan krijgt het evenement een eigen identiteit, een eigen gezicht. Neem bijvoorbeeld het WK 2006 in Duitsland, dat was een zomersprookje", begon hij tegenover verschillende Duitse media.

"Het EK 2020 is nu versnipperd, eigenlijk is het geen EK meer. Zo'n toernooi ontbeert een hart en een ziel", vervolgde Blatter. De beleidsbepaler sprak in het verleden onder andere met Muammar Khadaffi. "Ik heb het er al vaak met Platini over gehad. Ook met Muammar Khadaffi trouwens", liet Blatter noteren.

"Hij stelde rond de toewijzing van het WK 2010 voor om in elk Afrikaans land een wedstrijd te spelen. De finale zou dan in Zuid-Afrika zijn. Khadaffi geloofde daar echt in. Maar ik zei hem dat het ondenkbaar zou zijn. Daarom heb ik Platini ook medegedeeld: 'jouw idee is niet nieuw'", aldus Blatter.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
IvoT Rang: Waterdrager| 14-03-2013 17:14 | Reageer

Zou dit voor het eerst zijn dat ik het eens ben met Blatter?Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!