| Vergeten? | Registreer

Nabije faillissementen JL: 'Je reinste competitievervalsing'

14 maart 2013 18:36 | Bron: Brabants Dagblad | Auteur: Stephan van der Vrande
 

De financiële situatie van meerdere clubs in de Jupiler League is zorgwekkend. AGOVV Apeldoorn viel eerder om, nu lonken faillissementen voor SC Veendam en FC Emmen. Wanneer het zover komt, worden alle wedstrijden van die clubs niet meer meegenomen. Het leidt bij FC Den Bosch-coach Jan Poortvliet tot grote woede.

Toen AGOVV ten onder ging, moesten de Bosschenaren al drie punten inleveren. "Als Veendam en/of Emmen het seizoen niet kunnen/kan afmaken, dan is dat gewoon je reinste competitievervalsing", concludeert de oefenmeester dan ook.

"Bij AGOVV had de KNVB de resultaten moeten laten staan, ze hadden precies de helft van de wedstrijden gespeeld. De rest had gewoon allemaal een reguliere zege erbij moeten krijgen, terwijl die ene wedstrijd uit de eerste seizoenshelft bleef staan", hield hij zijn relaas tegenover het Brabants Dagblad.

Het wordt bovendien allemaal heel moeilijk om het programma te volgen zo. "Het is al onoverzichtelijk genoeg. Van sommige wedstrijden weet je niet eens meer om welke periodetitel je ze speelt. Ik hoop dat er alles aan gedaan wordt om meer faillissementen te voorkomen", deed hij ook een beroep op de KNVB.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
MBB | 14-03-2013 23:49 | Reageer

De wedstrijden niet schrappen zou toch juist competitevervalsing zijn?

StephanVDV Rang: Aankomend talent| 15-03-2013 0:15 | Reageer

AGOVV had tegen iedereen al één keer gespeeld, die resultaten konden blijven staan en in de overige wedstrijden had je dan een reguliere zege toe kunnen kennen. Al hebben sommige ploegen dan natuurlijk het nadeel gehad dat ze niet thuis tegen AGOVV gespeeld hebben, dat is dan ook weer zo.

AFCA020 Rang: Vedette| 15-03-2013 11:12 | Reageer

Op zich kan ik me vinden in de toegepaste regel van alle wedstrijden schrappen.
Al is dat voor sommige zuur (bijvoorbeel mvv) en voor sommige een voordeel (bijvoorbeeld sparta die gelijk had gespeeld). Dus ja als het eind van de rit 2 punten verschil is zal je oorlog krijgen.

Maar eigenlijk vind ik vooral dat de knvb minder streng moet zijn.
Nu wil geen enkele amateur vereniging promoveren en een voor een vallen de JL clubs om.... straks heb je maar 1 profafdeling.

De knvb maakt zich via deze weg het lachertje van de fifa, wij zijn het enige land ter wereld die geen goede doorstroom in competities kan realiseren....

Zelfs Belgie lukt het!!!!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!