| Vergeten? | Registreer

De Vrij: 'Sta nu even hoger in de rangorde dan Ron'

22 maart 2013 9:03 | Bron: De Telegraaf | Auteur: Erik Polman
 

Afgelopen zomer zag Stefan de Vrij Ron Vlaar, zijn jarenlange voorbeeld, vertrekken naar Engeland. De verdediger nam de taak als aanvoerder over van Vlaar en trok daarbij ook de aandacht van bondscoach Louis van Gaal. Volgens De Vrij heeft Ron Beton een belangrijk aandeel in de razende ontwikkeling van de aanvoerder.

"De manier waarop hij het aanvoerderschap invulde en dingen vertolkte, helpt me nog steeds", geeft de mandekker toe. Nu moet Vlaar bij Oranje vanaf de bank toekijken hoe de jongen waarvoor hij altijd als voorbeeld diende in de basis staat. "Ik sta nu even hoger in de rangorde dan Ron, maar kan altijd bij hem terecht."

"We hebben nog steeds veel contact", vervolgt de Feyenoorder. "Hij is blij dat het zo goed met me gaat. Al speelt hij logischerwijs liever zelf. Het zou fout zijn als dat niet zo was." De Vrij ziet veel overeenkomsten met zijn voormalig boegbeeld. "We houden van hard werken en hebben er alles voor over om beter te worden."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
bassa Rang: Aankomend talent| 22-03-2013 12:04 | Reageer

Vind het mooi om te zien hoe ze nog met elkaar omgaan

AFCA020 Rang: Vedette| 22-03-2013 13:59 | Reageer

Wel logisch ook

AFCA020 Rang: Vedette| 22-03-2013 12:23 | Reageer

Het heeft niet zo gek veel met dit topic te maken maar wel met Oranje dus zet het maar hierbij....

Ben ik de enige die het selectie beleid van Van Gaal A. raar vind, en B. ongeloofwaardig.

Op zich valt er wat voor te zeggen dat je spelers zoekt die wekelijks spelen bij hun eigen club.
Maar Van der Vaart heeft in mijn ogen gewoon 100% gelijk als hij zegt dat het goed is om jonkies erbij te halen maar dat je daarmee de oorlog niet gaat winnen, omdat ze geen ervaring hebben en ook niet van dermate niveau zijn dat ze kunnen opconcurreren tegen de "oudere garde" (wat is oud, we hebben het over spelers van 28-30 jaar).

Maar oke Van Gaal houdt daar een rare mening aan over. Geeft niet maar wees dan wel echt consequent.

Indi op een andere positie neerzetten dan waar hij wekelijks speelt? Lens oproepen en in de basis zetten terwijl hij al weken NIET speelt EN zich misdraagt EN ook nog eens eigenlijk niet was opgeroepen?
Dan selecteert Van Gaal verder op "vorm van de dag", maar Vilena gaat spelen terwijl hij "niet in vorm is".... woorden van de bondscoach.

En zo zijn er nog flink wat meer dingen waar ik mij ernstig zorgen over maak.

Over de clubcoach Van Gaal niet dan lof..... maar de bondscoach? Nee heb daar nou niet echt een hoge pet van op. Sorry LouisVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!