| Vergeten? | Registreer

Janmaat: 'Fysiek had ik geen behoefte aan een vrije dag'

28 maart 2013 12:12 | Bron: Sp!ts | Auteur: Erik Polman
 

Zeven Feyenoorders waren de afgelopen week aanwezig bij het Nederlands elftal. Bij hun terugkeer gunde trainer Ronald Koeman ze een vrije dag. Hierdoor traint de volledige selectie slechts twee maal in aanloop naar het cruciale duel tegen Heerenveen, één van de zeven 'finales'.

Als het aan Daryl Janmaat lag, was de rustdag niet noodzakelijk geweest. "Fysiek had ik geen behoefte aan die vrije dag, al was het wel even lekker. Maar de meeste jongens zijn jong en fit genoeg om snel te herstellen", doelt de aanvallend ingestelde rechtsback op de twee interlands, waarvan één doordeweeks.

Collega Ruben Schaken kan zich vinden in de woorden van Janmaat. "Het is te hopen dat we volgend seizoen juist vaak doordeweeks moeten spelen. Aan het begin van dit seizoen hebben we mogen snuffelen aan Europees voetbal. Dat is wat een voetballer uiteindelijk wil: veel wedstrijden spelen en snel weer herstellen voor de volgende."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Wouter Rang: Bankzitter| 28-03-2013 13:05 | Reageer

Vond Janmaat best goed spelen tegen Roemenië.

AFCA020 Rang: Vedette| 28-03-2013 13:51 | Reageer

Het is ook onzin, die paar internationals die ze hebben hoefde slechts naar Amsterdam te reizen en het waren er maar 7.

Het is niet zoals bij AJAX dat ze allemaal afreizen naar Belgie, Macedonie, Israel, Servie, Kroatië, Tsjechie, Denemarken, Zweden, IJsland, Slovenie etc moesten. Waarvan ook al vele de hele zomer voetbalden, sommige ook tijdens de winterstop, Europese campagne achter de rug en ver in de nationale beker gekomen.

Psv heeft dat in stuk mindere maten ongeveer hetzelfde.

Maar feyenoord hoefden slechts 7 spelers naar Noordwijk en Amsterdam te sturen, terwijl er veel niet eens speelde, dus snap janmaat wel dat het nutteloos is om vrij te nemen. Geen Europees dit jaar, vanaf januari al geen beker meer. dus begrijp hem wel.

Maar andere kant, vrije dag is altijd lekker toch?Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!