| Vergeten? | Registreer

Noord-Brabant loopt nog niet warm voor derby

28 maart 2013 19:10 | Bron: Eindhovens Dagblad | Auteur: Benjamin Hagen
 

Normaliter is de Noord-Brabantse derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport een grote gebeurtenis in de provincie, maar het duel van komend weekeinde leeft nog nauwelijks in de Lichtstad. De grote gespreksonderwerpen zijn immers het faillissement van SC Veendam en de gronddeal van 'grote broer' PSV.

Op de Braak ziet ook Helmond-topscorer Emrullah Güvenç dit in. De Turk, die tijdens de met 3-4 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Eindhoven nog drie keer scoorde, klonk niet erg opgetogen in zijn vooruitblik. "FC Eindhoven tikte toen wel aardig, dat wel", zegt Erik Quekel, mede-aanvaller bij de subtopper. "Maar tien keer naar elkaar overspelen, levert geen punten op." Hoofdcoach Eric Meijers kan zich hierin wel vinden. "Ze speelden toen echt heel goed."

"Wij willen gewoon lekker voetballen", zei interim-hoofdcoach Pascal Maas van FC Eindhoven woensdagavond al. "De druk van om een prijs spelen is er bij ons niet meer, maar wél de druk om een wedstrijd te winnen", besloot directielid Jürgen Dirkx van Eindhoven. De derby tussen de twee Jupiler League-ploegen uit Noord-Brabant staat gepland op vrijdagavond 20.00 uur.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
bennyboys Rang: Wereldkampioen| 28-03-2013 20:35 | Reageer

Dit wordt een makkie nu voor Helmond Sport.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!