| Vergeten? | Registreer

Vloet: 'Geen moment gedacht om zelf op te stappen'

2 april 2013 16:41 | Bron: RTV Rijnmond | Auteur: Ivo Terpstra
 

Algemeen directeur Wiljan Vloet van Sparta Rotterdam heeft tegenover RTV Rijnmond zijn beslissing toegelicht om trainer Michel Vonk te ontslaan. Vloet vindt dat hij goede randvoorwaarden heeft gecreëerd en houdt dan ook alleen Vonk verantwoordelijk voor de matige prestaties van de afgelopen weken.

"Het is de zwartste dag in mijn periode bij Sparta", aldus een balende Vloet. "In januari hebben we nog gepraat over contractverlenging, maar inmiddels staat er niet meer dat frisse elftal van weleer. Met vier punten uit zes wedstrijden moesten we Michel wel aan de kant zetten".

Voorlopig nemen assistenten Peter van den Berg en Arjan van der Laan de taken van Vonk over. "Ze kennen de Sparta-cultuur goed en hebben hun trainerscursus bijna af. Misschien dat er voor het eind van het seizoen nog een andere trainer komt, misschien ook niet. Ik heb voor het geval dat wel een aantal namen in mijn hoofd".

Over zijn eigen functioneren kent Vloet geen twijfels. Zelf opstappen is dan ook nooit ter sprake gekomen. "Ik heb mijn functioneren kritisch tegen het daglicht gehouden en denk dat het overal waar ik invloed op heb gehad goed staat. Ook ik heb natuurlijk een aantal verbeterpunten, maar de randvoorwaarden voor goede prestaties zijn er. Bovendien heeft Sparta een goede selectie".

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Jesse Rang: Sterspeler| 02-04-2013 17:34 | Reageer

Dat deze man zichzelf nog serieus neemt.. Helpt een mooie club als Sparta naar de kloteVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!