| Vergeten? | Registreer

Wielaert: 'Ik had nooit naar Ajax moeten gaan'

5 april 2013 19:13 | Bron: Algemeen Dagblad | Auteur: Tim Giesbers
 

Rob Wielaert speelde tweeënhalf jaar lang bij FC Twente, waar hij leidende rol vervulde in het elftal. Hij bereikte zelfs de voorronde van de Champions League. Hij vertrok in januari 2009 naar Ajax, waarmee hij om de titel zou moeten strijden. De huidige verdediger van Roda JC spreekt nu van een slechte keuze.

"Indertijd stond ik er voor honderd procent achter, maar achteraf had ik niet van Twente naar Ajax moeten gaan", zo zegt Wielaert. "Je moet je afvragen wat er was gebeurd als ik bij Twente was gebleven. In elk geval heb ik de opwaartse lijn van die club kunnen meemaken."

Na zijn mislukte periode bij Ajax en een frustrerend jaar bij Jong Ajax, vertrok de verdediger naar Roda JC. Zaterdagavond speelt hij weer tegen zijn oude club FC Twente. "Het kan zomaar de laatste keer zijn dat ik als voetballer bij FC Twente kom", besefte Wielaert tijdens een gesprek met het Algemeen Dagblad. Of hij zaterdag speelt is nog maar onbekend, want een bepalende rol heeft hij niet meer.

Er werd al bekend gemaakt dat het contract van de routinier bij Roda niet verlengd zal worden, dus een vertrek zal het gevolg zijn. "Ik besef dat bepaalde clubs niet meer naar me informeren. In principe sta ik overal voor open. Plezier hebben is het belangrijkste, ik heb nooit voor het geld gevoetbald. Ik weet van mezelf dat ik nog van toegevoegde waarde kan zijn. En hopelijk vinden meer mensen dat."

Een buitenlands avontuur is zeker iets voor Wielaert. "Dat begint nu te kriebelen. Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika. Allereerst wil ik voorkomen dat Roda degradeert. Want dat zou een grote smet op mijn loopbaan zijn", aldus de oud-speler van PSV, FC Den Bosch, NEC, FC Twente en Ajax.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
timrussel Rang: Semi-prof| 06-04-2013 7:53 | Reageer

Wielaert kwam voetballend gewoon tekort voor Ajax, dat zag je vooral tegen PSV. Ironisch genoeg was dat ook zijn laatste wedstrijd voor Ajax...Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!