| Vergeten? | Registreer

Van Basten: 'Groningen een fysiek sterke ploeg'

5 april 2013 22:38 | Bron: sc Heerenveen | Auteur: Tim Giesbers
 

Marco van Basten speelt zondag met 'zijn' sc Heerenveen voor de tweede maal de Derby van het Noorden. Na een 3-0 overwinning eerder dit seizoen, komen de Friezen hun rivalen FC Groningen opnieuw tegen. Na een periode van vijf overwinningen op rij is Van Basten positief gestemd.

Een zevende plek werd bereikt na de overwinning op Feyenoord afgelopen weekend. Daarom zijn de play-offs nog steeds in beeld voor Van Basten en zijn mannen. "Het is inderdaad best bijzonder", zegt Van Basten over de afgelopen periode waarin er vijf keer op rij werd gewonnen. "En ook onverwacht. We doen eigenlijk niet veel anders dan in de maanden hiervoor. Toen hebben we ook goed en hard gewerkt."

"Het verschil is dat het de laatste weken voor ons wel vaker de goede kant op valt. Dat zag je ook vorige week tegen Feyenoord. Dat had voor ons ook anders kunnen aflopen. Feyenoord had namelijk ook wel wat in de melk te brokkelen", zo sprak Van Basten op de officiële website van Heerenveen.

Van Basten, die alleen Daniël de Ridder hoeft te missen tegen de Groningers, heeft ook een korte analyse over de komende tegenstander, FC Groningen. "Een fysiek sterke ploeg", zo sprak Van Basten. "De ploeg speelt voornamelijk 'vechtvoetbal'. Zondag zal het spel denk ik vooral duelkracht vragen."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
timrussel Rang: Semi-prof| 06-04-2013 7:54 | Reageer

Ik gun Van Basten wel een overwinning hier. Maaskant en zijn mannen heb ik helemaal niets mee, terwijl ik voor Van Basten wel een zwak begin te krijgen.

Ajax_Purmerend | 06-04-2013 9:15 | Reageer

Hij heeft een hoop pech gehad. Zowel bij Ajax, Nederlands elftal en Heerenveen. Zou mooi zijn als hij nu wel een keer succes krijgt als trainer.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!