| Vergeten? | Registreer

Samenwerking tussen Feyenoord en Excelsior stopt in 2015

27 juli 2013 10:39 | Bron: Algemeen Dagblad | Auteur: Wouter
 

De samenwerking tussen Feyenoord en Excelsior stopt in 2015. De directies van beide clubs bevestigen in het Algemeen Dagblad dat de overeenkomst die de clubs hadden deze zomer is opgezegd. Sinds 1997 werkten beide clubs intensief samen.

Een van de redenen om te stoppen met de samenwerking is volgens Martin van Geel de nieuwe opzet van de Jupiler League, waarin sinds dit seizoen ook belofteteams van Eredivisieclubs mogen spelen. "Vanwege alle veranderingen in de Jupiler League, willen we de samenwerking in de komende twee jaar rustig evalueren. Als we nu niet formeel opzeggen, zou het contract sowieso doorlopen. We blijven de afspraken respecteren." Er geldt een opzegtermijn van twee jaar waardoor de clubs tot 2015 samenwerken.

Algemeen manager Ferry de Haan is teleurgesteld. "Omdat ik bang ben dat mensen daar voorbarige conclusies uit gaan trekken. De samenwerking blijft voorlopig gewoon hetzelfde en we blijven regelmatig met elkaar in overleg. Het is absoluut niet gezegd dat dit in 2015 plotseling anders wordt." Diverse spelers zoals Salamon Kalou en Jordy Clasie werden in het verleden door Feyenoord verhuurt aan Excelsior.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!