Wedstrijdverslag: Zuid-Korea wint eenvoudig van Libanon

2 september 2011 17:25

Zuid-Korea is de WK-kwalificatiecampagne goed begonnen. In het openingsduel tegen Libanon werd met 6-0 gewonnen. Kersverse Arsenal-aanwinst Chu-Young Park werd na de wedstrijd verkozen als man van de wedstrijd. De aanvoerder van de Koreanen scoorde driemaal.

Dong-Won -Ji, een Koreaan die ook in de Engelse Premier League speelt, maakte ook twee doelpunten. Met de ruime overwinning staat Korea na één speelronde op de eerste plaats in Groep B van de Aziatische WK-kwalificatie. De andere twee tegenstanders van Zuid-Korea zijn Kuweit en de Verenigde Arabische Emiraten.

De man van de hattrick speelt sinds deze week voor Arsenal. Daarmee baarde de aanvaller opzien, want hij was zo goed als rond met de Franse kampioen Lille. Op het laatste moment blies hij zijn transfer naar Noord-Frankrijk af en koos hij voor een overgang naar Londen.