Wedstrijdverslag: Vitesse zorgt al vroeg voor uitzege bij VVV

12 april 2012 21:56

Vitesse lijkt nu helemaal zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Een 1-3 zege met vroege doelpunten en een in de slotminuten was daardoor voldoende. VVV blijft zestiende in Eredivisie en moet steeds meer vrezen voor deelname aan de nacompetitie.

Al vroeg kwam Vitesse op voorsprong, Alexander Buttner rondde af nadat hij door Marco van Ginkel diep was gestuurd. VVV was onmiddelijk dichtbij de gelijkmaker, maar Piet Velthuizen redde knap op een kopbal van Barry Maguire. Even later maakte Wilfried Bony er al 2-0 van met een kopbal. Weer was de reactie van VVV snel, maar onzorgvuldig. De poging van Yannick Wildschut verdween echter over de achterlijn.

Na rust zette VVV gelijk aan en dat leverde al vroeg de aansluitingstreffer op. Eerst was de net ingevallen Michael Uchebo op, maar het was uiteindelijk Wildschut die Velthuizen door de benen passeerde. Maar daarna bloedde de wedstrijd onder de controle van de Arnhemmers, die in de slotfase nog met Nicky Hofs op aangeven van Mike Havenaar naar de 1-3 counterden.

Tijmen Rang: Landskampioen| 13-04-2012 8:31 | Moderator Reageer

Zoals verwacht won Vitesse redelijk eenvoudig van VVV.

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 13-04-2012 9:21 | Reageer

Hoe kan het ook anders met zo'n materiaal.

Svenbuis Rang: Bankzitter| 13-04-2012 15:48 | Reageer

Het was een bloedende wedstrijd, waarbij Michael Uchebo uitverkocht was.