Wedstrijdverslag: Tévez schiet City met hattrick langs Norwich

14 april 2012 15:39

Manchester City heeft de druk op Manchester United andermaal verhoogd. Op bezoek bij Norwich City werd er een eenvoudige 6-1 overwinning geboekt. Vijf van de zes de doelpunten kwamen van Argentijnse makelij. Twee van Sergio Agüero, drie van de absolute smaakmaker Carlos Tévez.

Door de schorsing van Mario Balotelli krijgt Carlos Tévez eindelijk weer eens het vertrouwen om zich in de punt van de aanval te manifesteren en speelt weer als vanouds. De aanvaller opende na een kleine twintig minuten de score op aangeven van David Silva.

Al vrij snel lag ook de tweede treffer er in. Ditmaal was Tévez de aangever en was zijn landgenoot Sergio Agüero de gevierde man. Dat deed de topscorer overigens fraai, door een opstuitende bal met veel snelheid in de kruising te mikken.

Na de 2-0 werd het duel wat saaier. City zocht nadrukkelijk naar een derde treffer, maar zag Norwich de schade beperkt houden. Kort na rust maakten The Canaries er zelfs weer een wedstrijd van door een doelpunt van de ingevallen Andrew Surman.

De hoop op een ommekeer bleek echter teveel van het goede toen City een kwartier voor het einde de wedstrijd in twee minuten wist te beslissen. Tévez maakte de 1-3, waarna Agüero twee minuten later zorgde voor de vier treffer.

Tévez zou uiteindelijk voor de 1-5 door zijn derde van de middag te maken. Niet veel later werd de Argentijnse international met een publiekswissel naar de kant gehaald. In de laatste tien minuten kreeg Norwich nog een goede mogelijkheid, maar werd er niet meer gescoord. De ingevallen Adam Johnson bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 1-6.

Lazy Rang: Wereldkampioen| 14-04-2012 15:40 | Reageer

City speelde niet eens zo bijster goed. Waren rete effectief alleen.

Rick! Rang: Semi-prof| 14-04-2012 17:47 | Reageer

Man City kan het Man Utd niet meer moeilijk maken denk ik ;)