Wedstrijdverslag: Dortmund neemt voorschot op de titel na winst op Schalke

14 april 2012 17:22

Borussia Dortmund heeft een voorschot genomen op het prolongeren van de landstitel. De koploper in de Bundesliga wist zaterdagmiddag de confrontatie met aartsrivaal winnend af te sluiten. In de Veltins Arena in Gelsenkirchen werd het 1-2. Op de andere velden verkeken Bayer Leverkusen en Hannover zich in respectievelijk Hertha BSC en Hamburger SV.

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1-2
De selectie van Bayern München zal ongetwijfeld gehoopt hebben dat Schalke de onderlinge ontmoeting met Dortmund zou winnen. Even leek dat ook te gebeuren tot oud-PSV'er Jefferson Farfan al na negen minuten de score wist te openen. Heel lang zou die tussenstand niet blijven staan, want nog voor de twintigste minuut maakte Dortmund gelijk en deed dat via Lukasz Piszczek. De Pool deed dat overigens op prachtige wijze. De 1-1 stand zou lang blijven staan, maar gaandeweg kreeg Dortmund steeds meer de grip op de wedstrijd. Na een uur spelen maakte de ploeg de 1-2 en dat was volkomen verdiend. Sebastian Kehl kopte binnen. In het resterende half uur kreeg Schalke nog één grote kans, maar bleef Dortmund vrij eenvoudig op de been.

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 3-3
De trainerswissel bij Leverkusen heeft vooralsnog niet gebracht wat men vooraf hoopte. Tegen Hertha leek het lange tijd namelijk weer mis te gaan. Al nam Leverkusen wel een 2-0 voorsprong via doelpunten van André Schurrle en Stefan Kiessling. Na rust stortte Leverkusen echter als een kaartenhuis in elkaar. Michel Lasogga leek de spanning terug te brengen door de 2-1 te maken, maar nog geen minuut later lag de bal op de stip voor Leverkusen. Bovendien kreeg Levan Kobiashvili een directe rode kaart. Simon Rolfes miste echter, waarna Leverkusen het duel volledig uit handen gaf. Tunay Torun maakte tegen de verhouding in gelijk en zette Hertha even later zelfs op 2-3. Vlak voor het einde redde Kiessling alsnog een punt voor Leverkusen.

Hamburger SV - Hannover 96 1-0
Met Jeffrey Bruma de hele wedstrijd binnen de lijnen en Markus Berg als invaller, wist Hamburg eindelijk weer eens een positief resultaat te boeken. Er werd met 1-0 gewonnen van nummer vijf Hannover 96. De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door de Koreaan Heung Min Son. Door de zege schuift HSV door naar de veertiende plaats en staat het vijf punten boven de rode streep.

Overige uitslagen:

1.FC Kaiserslautern - 1.FC Nürnberg 0-2
VFL Wolfsburg - FC Augsburg 1-2
Bayern München - FSV Mainz - 18:30

Rick! Rang: Semi-prof| 14-04-2012 17:40 | Reageer

Ben benieuwd wat Bayern gaat doen, ze moeten wel winnen om de aansluiting te houden! Het wordt in ieder geval heel erg krap...

Robert Rang: Legende| 14-04-2012 18:16 | Reageer

Volgens mij is het klaar hoor...die titel is voor Dortmund!

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 15-04-2012 13:13 | Reageer

Nu is het dus over en uit voor Bayern na dat gelijke spel tegen
Mainz 05 en gaat de titel naar Dortmund.