| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Late goal Matavz rolt de rode loper uit voor Ajax

14 april 2012 20:41
 

Lang leek AZ een zege te gaan behalen in Eindhoven, maar de ploeg van Gertjan Verbeek gaf in het slotkwartier een 1-2 voorsprong uit handen en werd het 3-2. AZ heeft hierdoor zes verliespunten meer dan Ajax en ziet PSV op een punt komen.

PSV begon zeer voortvarend en had met onder meer Jeremain Lens een grote kans op de openingstreffer. Esteban die op die inzet nog prachtig redde ging even later hopeloos in de fout bij een matige inzet van Lens. De Costa Ricaan sloeg de bal over zichzelf heen het doel in. AZ rechtte haar rug, al kwam de 1-1 uit de lucht vallen.

Jozy Altidore kreeg weliswaar alle ruimte van de PSV-verdediging maar haalde van ruim twintig meter fenomenaal uit met een bal die de bovenhoek in vloog. Even later kwamen de bezoekers ook op 1-2. Roy Beerens had eerder al een grote kans op de voorsprong gemist, maar na een goede combinatie met Maarten Martens schoot de vleugelspeler de bal via de lat binnen.

Het waren twee prachtige doelpunten, maar verder liet AZ vrij weinig zien. Ook PSV, waarbij de frustratie zowel in het veld als op de tribunes soms hoog opliepen, liet nog weinig zien. Alleen Lens onderscheidde zich nog met een fraaie poging, maar dit keer reageerde Esteban - met behulp van de lat - wel goed.

Na rust probeerde PSV wel druk te zetten, maar was het AZ dat de kansjes kreeg op een grote voorsprong. Een man onttrok zich aan het matige spel van de Eindhovenaren en dat was Lens hij schoof de bal onder Esteban door. Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen - Charlison Benschop en Zakaria Labyad - maar het was PSV dat aan het langste eind trok. In de absolute slotseconden frommelde de ingevallen Tim Matavz de bal binnen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (4)

Reacties
Robert Rang: Legende| 14-04-2012 20:42 | Reageer

Was een mooie pot met blunders van hier tot tokio...

KasperHermans Rang: International| 14-04-2012 20:47 | Reageer

Vraag me trouwens af of het geen hands is, die goal van Matavz

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 15-04-2012 12:42 | Reageer

Wat speelde die Lens weer goed en mag van mij ook mee naar het EK.

Tijmen Rang: Landskampioen| 15-04-2012 14:09 | Moderator Reageer

Mooie wedstijd met een mooi einde. Wel veel fouten en blunders. En lens speelde inderdaad erg goed.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!