Wedstrijdverslag: Feyenoord zet AZ onder druk na zege in Den Haag

22 april 2012 14:22 | Bron: Eredivisie

Feyenoord heeft op de vroege zondagmiddag uitstekende zaken gedaan door met 1-2 te winnen van ADO Den Haag. Zonder John Guidetti, die nog ziek was, wisten de Rotterdammers in Den Haag geen grootse pot op de mat te leggen, maar werd er wel gewonnen. Zodoende houdt de ploeg van trainer Ronald Koeman druk op de concurrentie in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie.

De wedstrijd in Den Haag kwam moeilijk op gang. Beide ploegen leken bang om een fout te maken en namen dan ook weinig risico. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Feyenoord wel de overhand en kreeg het ook de beste kansen. Middenvelder Otman Bakkal kreeg de grootste mogelijkheid om de score te openen, maar hij zag tot drie keer toe een inzet mislukken.

Direct na rust was het wel raak voor Feyenoord. Terwijl de aftrap pas net genomen was wist Bakkal de bal te ontfutselen en stuurde hij Guyon Fernandez de diepte in. De vervanger van John Guidetti gaf de bal ineen keer hard voor en zag collega Ruben Schaken de bal bij de tweede paal binnen tikken.

Na de treffer van Feyenoord probeerde ADO nog wel iets te forceren door Mike van Duinen en Stanley Elbers binnen de lijnen te brengen. Het aanvallende duo kon echter ook niet brengen waar Hagenezen op hadden gehoopt. Twintig minuten van het einde maakte Fernandez bovendien een einde aan de hoop bij Den Haag. De spits maakte de 2-0 en schoot zo het duel in het slot.

In het laatste kwartier verdween het tempo uit de wedstrijd. ADO probeerde nog wel een aansluitingstreffer te vinden, maar speelde veel te slordig om tot veel kansen te komen. Toch kreeg ADO nog een treffer cadeau. In een duel werd Charlton Vicento onderuit getrokken en kende scheidsrechter Pieter Vink een strafschop toe. Deze werd binnengeschoten door Lex Immers, maar zou te laat zijn voor de thuisploeg om nog wat te kunnen forceren.

Lazy Rang: Wereldkampioen| 22-04-2012 14:25 | Reageer

Zege voor Feyenoord is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. ADO had niets te vertellen.

fillyking Rang: Super talent| 22-04-2012 14:34 | Reageer

Wel knap hoor. Winnen bij ADO, vooral omdat ze het daar in het verleden zeer lastig hadden.

Tijmen Rang: Landskampioen| 22-04-2012 20:21 | Moderator Reageer

Goede overwinning van Feyenoord. Uit tegen ADO is geen makkelijke wedstrijden, maar ze hebben gewoon goed gespeeld.