| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: AZ pareert aanval Feyenoord met zege op VVV

22 april 2012 16:22 | Bron: Eredivisie Live
 

AZ heeft zondagmiddag de aanval van Feyenoord op de tweede plek in de Eredivisie gepareerd. De Alkmaarders wonnen in eigen huis met 2-1 van VVV-Venlo, maar hadden wel de nodige moeite om de drie punten in eigen huis te houden. Jozy Altidore schonk AZ uiteindelijk de drie punten door een half uur voor het einde de beslissende 2-1 te maken.

De eerste helft in Alkmaar was op momenten niet om aan te zien. VVV hanteerde een speelstijl dat voornamelijk gericht was op het verdedigen, terwijl AZ zich continu vastliep en weinig inspirerend oogde. De beste kansen waren er voor Jozy Altidore, die onder meer een keer de paal wist te raken.

Pas na rust wist AZ de ban te breken, maar deed dat wel in de eerste minuut na rust. De van een bilblessure teruggekeerde Brett Holman was de gelukkige doelpuntenmaker. De Australiƫr sloeg bij een afgeslagen corner genadeloos toe en schoot hard en laag raak.

AZ leek na de eerste treffer door te drukken en een tweede treffer hing dan ook in de lucht. Toch was het VVV dat uit het niets gelijk wist te komen. Een goede actie van Yanic Wildschut aan de linkerkant werd uiteindelijk gepromoveerd tot een doelpunt door Quinten Kruysen. Hij stond net vijf minuten binnen de lijnen als invaller voor Barry Maguire.

De thuisploeg was niet onder de indruk van de plotselinge gelijkmaker van VVV en wist kort erna alweer op voorsprong te komen. Een goede actie van Simon Poulsen werd gevolgd door een sterke voorzet van Maarten Martens. De Belg vond Altidore, die profiteerde van een dekkingsfout bij Maya Yoshida.

Na de treffer van Altidore hinkte AZ op twee gedachten. Het wilde eigenlijk wel de voorsprong uitbouwen, maar wilde ook geen risico's nemen om de overwinning uit handen te geven. Desondanks kreeg AZ nog wel voldoende kansen om de score uit te breiden, maar stuitte het telkens op een sterk spelende Dennis Gentenaar. Zodoende boekte AZ voor het eerst in vier duels weer eens een overwinning en herovert het de tweede plek in de Eredivisie.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Lazy Rang: Wereldkampioen| 22-04-2012 16:36 | Reageer

AZ speelde alles behalve sterk, maar verdiende de overwinning uiteindelijk wel.

Tijmen Rang: Landskampioen| 22-04-2012 20:25 | Moderator Reageer

Gewoon een verdiende overwinning van AZ, al speelde ze vooral in het begin niet echt sterk.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!